Prvu petoletku napušta 1.100 radnika

Bez autora
Apr 22 2010

Otpremnine na osnovu socijalnog programa koji je odobrilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uzeće 1.100 radnika trsteničkog holdinga "Prva petoletka". Radnici mogu da se opredele da li im je povoljnije da uzmu otpremnine od 300 evra po godini staža ili deset prosečnih zarada u vrednosti od oko 470.000 dinara. Ministarstvo je već uplatilo sredstva za oko 70 odsto radnika koji su odlučili da napuste firmu i njima su isplaćene otpremnine, dok bi ostatak novca trebalo da bude uplaćen na račun preduzeća do kraja sledeće nedelje. Socijalnim programom obuhvaćeni su svi pogoni, uključujući i dislocirane fabrike u Aleksandrovcu, Brusu, Novom Pazaru i Beogradu, a svi radnici su se za odlazak odlučili dobrovoljno. Iz Fabrike uređaja i delova (FUD) u Brusu odlazi svih 310 zaposlenih, a taj "Petoletkin" pogon ulazi u postupak stečaja.

Prvu petoletku napušta 1.100 radnikaOtpremnine na osnovu socijalnog programa koji je odobrilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uzeće 1.100 radnika trsteničkog holdinga "Prva petoletka", potvrđeno je u četvrtak Beti u sindikatu te fabrike.

Radnici mogu da se opredele da li im je povoljnije da uzmu otpremnine od 300 evra po godini staža ili deset prosečnih zarada u vrednosti od oko 470.000 dinara.

Predsednik sindikata Mića Vukadinović kazao je da je Ministarstvo već uplatilo sredstva za oko 70 odsto radnika koji su odlučili da napuste firmu i njima su isplaćene otpremnine, dok bi ostatak novca trebalo da bude uplaćen na račun preduzeća do kraja sledeće nedelje.

"Socijalnim programom obuhvaćeni su svi pogoni, uključujući i dislocirane fabrike u Aleksandrovcu, Brusu, Novom Pazaru i Beogradu, a svi radnici su se za odlazak odlučili dobrovoljno", naglasio je Vukadinović. Iz Fabrike uređaja i delova (FUD) u Brusu odlazi svih 310 zaposlenih, a taj "Petoletkin" pogon ulazi u postupak stečaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik